Vijf leden van een vereniging van eigenaars (VVE) waren verwikkeld in een conflict als gevolg van verbouwingsplannen van één van de leden woonachtig op de begane grond. De verbouwing zal effect hebben op het bloot leggen van de conditie van de paalfundering van het gehele pand. Mogelijk dat tijdens de verbouwing ontdekt wordt dat funderingsherstel noodzakelijk is en alle leden van de VVE een bijdrage dienen te doen aan de herstelkosten. De VVE kas is hier thans niet toereikend voor.

Een actueel thema in Nederland waar vele oude panden verzakken door veroudering van houten funderingen en verdroging van de bodem. Vele oude VVE’s hebben niet voldoende spaargeld in kas hebben voor groot onderhoud.

Partijen zijn door de rechtbank verwezen naar mediation.  Zij hebben onder begeleiding van de Bouwtafel in ongeveer twee weken overeenstemming bereikt in een vaststellingsovereenkomst. Er zijn afspraken gemaakt ten aanzien van de verbouwing over het stoppen van juridische procedures, communicatie, het verdelen van de kosten en het dragen van risico’s van de verbouwing.

 

Gerelateerde projecten
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.